Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012

Έγκλημα το γήρας;

Ένα αγαπημένο αντικείμενο της κουτσομπολίστικης στήλης περιοδικών και ιστοσελίδων είναι η γήρανση. Ως γνωστό στα ΜΜΕ, τη διαφήμιση, τον κινηματογράφο, η γήρανση, ιδίως για τις γυναίκες, είναι ένα ταμπού. Πολλές διάσημες (αλλά και διάσημοι) ξοδεύουν περιουσίες ολόκληρες σε προϊόντα και υπηρεσίες αισθητικής χειρουργικής, για να καθυστερήσουν το γήρας. Πολλές στήλες που ασχολούνται με κουτσομπολιό (λυπάμαι, αρνούμαι να το αποκαλέσω "καλλιτεχνικό ρεπορτάζ") καυτηριάζουν το πόσο "κακογέρασαν" διάφοροι και διάφορες και το πόσο ασχήμυναν λόγω ηλικίας.

Ας πάρουμε για παράδειγμα το παρακάτω άρθρο, το οποίο μάλιστα καταλήγει να συγκρίνει μια τραγουδίστρια με τον Σάκη Ρουβά, ο οποίος είναι κούκλος και γοητευτικός, ενώ η κοπέλα αυτή (βάσει κάποιων φωτογραφιών που είναι χωρίς επαγγελματικό μακιγιάζ και ρετουσάρισμα όμως) είναι καταπονημένη, εξαντλημένη, παρηκμασμένη, τρομαχτικά αλλαγμένη:

Τι μπορεί να σου κάνουν οι ... άγριοι χοροί!  Τρομαχτική είναι η αλλαγή της Ρουσλάνα. Ξέρετε ποιας.
Της νιικήτριας της Eurovision, η οποία το 2004 είχε καταφέρει να βγει πρώτη, περνώντας τον δικό μας, Σάκη Ρουβά.
Οχτώ χρόνια μετά την Eurovision και τον «άγριο χορό» της, η Ρουσλάνα… άλλαξε πολύ!
Οι φωτογραφίες που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο, την δείχνουν καταπονημένη και εξαντλημένη.
Καμία σχέση δηλαδή με αυτό που γνωρίσαμε το 2004. Τότε βέβαια, η τραγουδίστρια δεν έλεγε την ηλικία της, και οι εκπρόσωποι της άφηναν να εννοηθεί πως είναι μόλις… 19 ετών!
Η Ρουσλάνα τότε ήταν… 31! Δηλαδή σήμερα είναι 39 ετών!
Σίγουρα παρακμή δεν δικαιολογείται. Γιατί και ο Σάκης μας 40 είναι, αλλά παραμένει πιο κούκλος και γοητευτικός από ποτέ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου