Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2011

"Πετσί και κόκαλο" αλλά και "κορμάρα";


Εκ πρώτης όψεως το παρακάτω άρθρο μπορεί να προκαλέσει σκέψεις τύπου "α, επιτέλους οι αδύνατες σταρ παραδέχονται ότι έχουν προβλήματα με τη διατροφή και την αυτοεικόνα τους" ή "επιτέλους ο τύπος μας ενημερώνει για επικίνδυνες καταστάσεις, όπως η ανορεξία". Ας το δούμε όμως λίγο πιο προσεκτικά και θα διαπιστώσουμε επικίνδυνη παραπληροφόρηση για το θέμα και τις τεράστιες αντιφάσεις:

Κατ'αρχήν η κοπέλα χαρακτηρίζεται ως"κορμάρα", και ότι "δεν είναι και εύκολο" να έχει τέτοιο σώμα. Στη συνέχεια αναφέρεται ότι η τραγουδίστρια έμεινε πετσί και κόκαλο και κατάφερε να διατηρήσει αυτό το εξαιρετικά χαμηλό βάρος. Μάλιστα προστίθεται η πληροφορία ότι πρόσφατα έχασε άλλα 5 κιλά [δηλαδή ή το πετσί της απέμεινε πια ή το κόκαλο!]. Οπότε συμπεραίνουμε ότι η Shanya είναι αδυνατισμένη σε επικίνδυνο βαθμό. 

Αμέσως μετά παρατίθεται μια προσωπική κατάθεση της κοπέλας σχετικά με το ιστορικό της. Παραδέχεται τα εμφανέστατα συμπτώματα της νευρικής ανορεξίας που είχε πριν μερικά χρόνια, όμως παρουσιάζεται σαν να έφτασε αλλά να μην ακούμπησε, σαν να έφτασε στα όρια, αλλά να μην ήταν ανορεξική (αυτή η ελαστική φράση "στα όρια").

Η τραγουδίστρια λέει ότι τώρα τρώει "υγειινά και σωστά" και ότι έχει τώρα το "επιθυμητό βάρος". Για μια στιγμή, μπερδεύτηκα. Πριν από λίγο δεν είπαμε ότι διατήρησε το "πετσί και κόκαλο" σώμα της, μάλιστα μείον πέντε κιλά; 

Και δε φτάνουν όλα αυτά, αλλά η δημοσιογράφος μας δίνει και το μυστικό (μια λέξη που παραπέμπει σε κάτι κρυφό αλλά με επιτυχημένα αποτελέσματα) του σώματος τύπου 'ή πετσί ή κόκαλο': καθόλου υπερβολές και πολύ πατινάζ. Μάλιστα.


Shaya: «Έχω φτάσει στα όρια της νευρικής ανορεξίας»

Shaya: «Έχω φτάσει στα όρια της νευρικής ανορεξίας»

Η Shaya είναι κορμάρα αλλά όπως και να έχει δεν είναι και εύκολο! Όπως δήλωσε στο περιοδικό OK το κορίτσι υπέφερε πολύ μετά τη διάλυση των Hi5 με αποτέλεσμα να μείνει πετσί και κόκαλο κυριολεκτικά αφού όχι μόνο έχασε τα κιλά αλλά τα διατήρησε κιόλας!
«Από τότε που ξεκίνησε όμως το Dancing On Ice, έχω χάσει άλλα πέντε», δηλώνει σχετικά με την περίοδο εκείνη μετά τη διάλυση των Hi5!
H Shaya δηλώνει ότι στα 18 της έφτασε στο να ζήσει τον εφιάλτη της νευρικής ανορεξίας: « Όταν ήμουν δεκαοχτώ, πριν ακόμα δηλώσω συμμετοχή στο «Pop Stars», είχα φτάσει σε σημείο να τρώω εκατό γραμμάρια πρωτεΐνης την ημέρα, Παράλληλα έκανα πολλές ώρες γυμναστική, τρώγοντας ουσιαστικά τίποτα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να νιώθω αδύναμη, να μου πέσουν τα μαλλιά και να φτάσω στα όρια της νευρικής ανορεξίας. Τελικά το μόνο που κατάφερα ήταν να καταστρέψω τον οργανισμό μου, ενώ τώρα τρώγοντας υγιεινά και σωστά, χωρίς να στερούμαι τίποτα, μπορώ να έχω το επιθυμητό βάρος», δήλωσε η μυαλωμένη πλέον Shaya.
Και τώρα ποιο είναι το μυστικό της; καθόλου υπερβολές και πολύ πατινάζ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου