Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

Χωρίς πεντικιούρ: ντροπή;

Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται μια ΑΚΟΜΑ μεγάλη πίεση που ασκείται στις γυναίκες σε ό,τι αφορά την περιποίηση των άκρων τους. Συγκεκριμένα, γίνεται ολοένα και πιο επιβεβλημένο το να έχει η γυναίκα τα νύχια χεριών και ποδιών όχι απλώς καθαρά και περιποιημένα, αλλά επιμελημένα με επαγγελματικό τρόπο (μανικιούρ- πεντικιούρ). Βλέπουμε πλέον ολοένα και μικρότερες ηλικίες με αληθινά ή ψεύτικα μακρυά νύχια στα χέρια, σε τέτοιο βαθμό που να θεωρείται επιβεβλημένο- όπως το σέξι και μοδάτο ντύσιμο, το μακιγιάζ, τα μοδάτα εξαρτήματα, τα ψηλά τακούνια, οι ανταύγειες και τα εξτένσιον στα μαλλιά και όλα τα άλλα "βασανιστήρια"! 
Στο παρακάτω άρθρο παρουσιάζεται η κατακραυγή της "αρθρογράφου" προς το μοντέλο Κέιτ Μος, η οποία αποτόλμησε να φορέσει ανοιχτά παπούτσια χωρίς να έχει κάνει πετικιούρ. Το "ατόπημα" είναι τόσο μεγάλο, που χαρακτηρίζεται ως "αμάρτημα" και το μοντέλο στην πρώτη παράγραφο αντιμετωπίζεται με ιδιαίτερο θαυμασμό λόγω του ότι ανήκει σε καλλιτεχνικούς και όχι μόνο κύκλους και ότι έχει κάνει πολλές καταχρήσεις στην όχι και πολύ ήσυχη ζωή της. 
Μάλιστα οι τίτλοι που χρησιμοποιούνται για το άρθρο είναι: 
  • Κέιτ Μος: Το μοντέλο με τα πιο άσχημα πόδια στον κόσμο και

  • Γυφτάκι κόψει νύχι;

Εγείρω τα ερωτήματα: α) ούτε τα νύχια γλιτώνουν από τη φυσικότητα πια; β) αξίζει θαυμασμό μια επαγγελματίας μοντέλο λόγω του τρόπου ζωής της;

Άλλο και τούτο πάλι! Η Κέιτ Μος (Kate Moss) δεν είναι καμιά τυχαία. Μιλάμε για την πιο πολυφωτογραφημένη γυναίκα του πλανήτη, επίσημο πρόσωπο δεκάδων διαφημιστικών εκστρατειών και επανειλημμένως «ομορφότερη γυναίκα στον κόσμο». Γνωστό πάρτι άνιμαλ με ροκ μενταλιτέ, απανωτές καταχρήσεις στο ενεργητικό της, και φίλη διάσημων εικαστικών καλλιτεχνών, πολιτικών και τραγουδιστών. Ανεξαρτήτως πάρτι και καταχρήσεων, τις περισσότερες φορές η Κέιτ Μος φωτογραφίζεται άψογη.
Πριν λίγες μέρες όμως, το 38χρονο πρώην μοντέλο υπέπεσε στο αμάρτημα «Δεν έχω κάνει πεντικιούρ και φοράω σανδάλι» και οι παπαράτσι έκαναν πάρτι με το «δάκτυλο γύπας», που ξεπρόβαλε από το ανοικτό βραδινό παπούτσι της... Η Κέιτ, ο σύζυγός του Τζέιμι Χινς (Jamie Hince) και το στραβό το δάκτυλο απαθανατίστηκαν στο Λονδίνο σε φιλανθρωπική βραδιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου