Τρίτη 15 Μαΐου 2012

Μοντέλο «μπιμπίκιασε» (ανακούφιση ή χαιρεκακία;)

To e-go ξαναχτυπά με μια καταχώρηση σε στήλη του portal που ασχολείται με τις διασημότητες και της εξετάζει μέσα από φωτογραφίες με περισσή επικριτική διάθεση.
Γίνεται ξεκάθαρο ότι πολλοί γράφοντες στα ΜΜΕ υποστηρίζουν ένα δίπολο στάσης απέναντι στις γυναίκες (και πλέον όχι μόνο στις γυναίκες). Από τη μια μεριά έχουμε τον τύπο "κορίτσι της διπλανής πόρτας", φράση η οποία περιγράφει τη συνηθισμένη εξωτερική εμφάνιση, έναν τύπο προσιτό που δεν ξενίζει τους άλλους. Από την άλλη έχουμε "εκείνες" τις γυναίκες. Εκείνες που είναι τέλειες, που πρέπει να είναι τέλειες, που δεν τους συγχωρούμε τίποτα, γιατί οφείλουν να μας προσφέρουν μια ιλουστρασιόν εικόνα ψέυτικης τελειότητας (ψεύτικη= πλαστικές επεμβάσεις, επαγγελματικά τρικ στο ντύσιμο, έντονο επαγγελματικό μακιγιάζ και κόμμωση, και φυσικά έντονη παρέμβαση μέσα από προγράμματα η/υ στο τελικό αποτέλεσμα των φωτογραφίσεων που φτάνουν στα δικά μας χέρια). Επειδή έχουν τόσες ευκαιρίες προς βελτίωση, αυτό τις κάνει ασυγχώρητες. Επειδή θα θέλαμε να υπάρχουν τέτοιες παραμυθένιες ζωές, θυμώνουμε με οτιδήποτε μας θυμίζει ότι ακόμα και "εκείνες" ίσως είναι πραγματικές γυναίκες με ατέλειες, πόνους εμμήνου ρύσης, προβλήματα προσωπικής ζωής, θέματα υγείας κτλ. Σε αυτήν την ανάγκη ελπίδας μιας τέλειας ζωής ποντάρουν "δημοσιογραφικές" παρεμβάσεις που γνωρίζουν ότι πουλάει αυτού του είδους διπολική σκέψη, όσο κι αν τελικά α) ψεύδεται στους αναγνώστες για το ότι υπάρχουν τέλειοι άνθρωποι και ζωές και β) ασκεί αφύσικη πίεση τελειόττηας πάνω σε πραγματικούς ανθρώπους που έτυχε και βρίσκονται κάτω από τα φώτα.

Το άρθρο (όπως πάντα συμβαίνει στη συγκεκριμένη στήλη) "βγάζει" μια αναποφασιστικότητα. Τελικά νιώθει χαρά ή χαιρεκακία η γράφουσα, όταν συνειδητοποιεί τις ατέλειες των διασημοτήτων; Αντιγράφω: 

Διάσημο μοντέλο «μπιμπίκιασε» τελείως

Είναι υπερμοντέλο αλλά δεν είναι και ... υπεράνθρωπος! Η εντυπωσιακή 23χρονη ηθοποιός και μοντέλο Λίλι Κόουλ (Lily Cole) φωτογραφήθηκε στη... φυσική της κατάσταση και σε τίποτα δεν θύμιζε την αψεγάδιαστη κουκλάρα που περνοδιαβαίνει τις πασαρέλες. Παπαράτσι την απαθανάτισαν σε ρεστοράν, και το πρόσωπό της ήταν γεμάτο μπιμπίκια και κοκκινίλες - σαν να πρόκειται για ένα καθημερινό «κορίτσι της διπλανής πόρτας».
Να θυμίσουμε ότι η νεαρή Κόουλ ανακηρύχθηκε το 2004 «μοντέλο της χρονιάς» από τα Βρετανικά Βραβεία Μόδας, «77η πλουσιότερη νεαρή Βρετανίδα» από την εφημερίδα Sunday Times το 2008 και «4η πιο σέξι κοκκινομάλλα όλων των εποχών» το 2010 από την εφημερίδα Daily Mirror.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου