Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

Απαγορεύεται να δείχνουμε σημεία του σώματος με κυτταρίτιδα!

Μια φίλη μου έστειλε έξαλλη ένα λινκ με άρθρο απαράδεκτου μπλόγκερ-επαγγελματία κουτσομπόλη που ευτυχώς σχολιάστηκε πολύ αυστηρά από αναγνώστριές του. Αντιγράφω το περιεχόμενο:

Είναι και φιλαράκι μου. Την εκτιμώ και πάντα ήμουν κοντά της σε ότι έκανε. Άλλα κι από την άλλη ρε συ Αννούλα! Γιατί το κάνεις αυτό; Φόρεσε βρε κοπρίτσι μου κάτι σε λιγότερο κοφτό…Οκ καταλαβαίνω ότι είσαι πολύ εντυπωσιακή παρά τα χρόνια που έχουν περάσει…αλλά γιατί; Αυτά ως φιλαράκι σου. Πάμε τώρα στα δικά μας. Στη δουλειά μας. Αυτή είναι η πραγματική εικόνα της Άννας Δρούζα σήμερα…Η πίσω εικόνα της…Για να είμαστε και σωστοί…Αν εξαιρέσεις το ορατό πορτοκάλι…δεν την λες κακή ε; Δε γράφω τίποτε άλλο.Η εικόνα μιλάει από μόνη της! Είναι και μανούλα ε; Μη το ξεχνάμε!!!

Ο "αρθρογράφος" είναι φιλαράκι και υποστηρίζει την κυρία της φωτογραφίας αλλά την επικρίνει αυστηρότατα που τόλμησε και φόρεσε ένα κοφτό κάτω μέρος στο μαγιό της. Η ορατή κυτταρίτιδα ("το ορατό πορτοκάλι", όπως το χαρακτηρίζει) είναι η μοναδική εξαίρεση (κραυγαλέα όμως) της κατά τα άλλα σωστής εικόνας που παρουσιάζεται σε μια παπαρατσική φωτογραφία. Στο τέλος παρουσιάζεται ένα δεύτερο ελαφρυντικό (το πρώτο είναι η "φιλία" του γράφοντα με την απεικονιζόμενη): η κυρία αυτή είναι μανούλα. 

Άλλο ένα δημοσίευμα λοιπόν το οποίο μέσα από μισογυνιστικές και αντιφατικές ρήσεις έχει τα εξής χαρακτηριστικά:
  • οι γυναίκες που έχουν μια δημοσιότητα δεν πρέπει να έχουν κυτταρίτιδα
  • αν τυχόν έχουν κυτταρίτιδα, πρέπει να φορούν πιο καλυπτικά ρούχα ή εξαρτήματα, ώστε αυτή να αποκρύπτεται
  • το αδύνατο σώμα επαινείται- ιδιαίτερα αν μια γυναίκα κατάφερε και πέρασε από μια εγκυμοσύνη και εξακολουθεί και έχει συγκεκριμένες διαστάσεις
  • οι γυναίκες που έχουν περάσει εγκυμοσύνη είναι άξιες μιας μεγαλύτερης επιοίκειας σχετικά με την αυστηρότητα με την οποία η κοινωνία τις κρίνει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου