Κυριακή 15 Ιουλίου 2012

"Αρετουσάριστες" φωτογραφίες: χρειάζεται τρόπος!

Η δημοσιοποίηση φωτογραφιών χωρίς επεξεργασία ("αρετουσάριστες") είναι δίκοπο μαχαίρι με τον τρόπο που γίνεται:
  1. από τη μια μεριά απενοχοποιεί τον αναγνώστη και αποδεικνύει ότι δεν υπάρχει τελειότητα στην εξωτερική εμφάνιση και ακόμα και οι καλοφωτογραφημένοι σταρ τελικά έχουν ατέλειες και φυσιολογικά χαρακτηριστικά
  2. από την άλλη μεριά όμως σχολιάζονται οι ατέλειες αυτές ιδιαίτερα δηκτικά, περνώντας στον αναγνώστη το μήνυμα ότι οι ατέλειες είναι κάτι κακό.
  3. παρατηρούμε συχνότατα ότι το μοναδικό "ελαφρυντικό" για τις ατέλειες είναι η μητρότητα.
Χαρακτηριστικό είναι το δημοσίευμα των τελευταίων ημερών σχετικά με τη δημοσιοποίηση παρουσιάστριας σε δύο διαφορετικά περιοδικά-εφημερίδες: στο ένα με και στο άλλο χωρίς επεξεργασία των φωτογραφιών της. Στο συγκεκριμένο άρθρο δίνεται το μοναδικό συγχωρετικό των ατελειών που χρησιμοποιούν τέτοια περιοδικά: η μητρότητα.
 Φωτιές άναψαν οι φωτογραφίες της Σίσσυς Χρηστίδου που τραβήχτηκαν μετά την γέννηση του γιου της…
Φυσικά οι φωτογραφίες αυτές  δεν έχουν καμία σχέση με αυτές που δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό Οk και εμφανίζουν την παρουσιάστρια με αψεγάδιαστο κορμί.
Ωστόσο, πολλές επώνυμες κυρίες έσπευσαν να υπερασπιστούν γνωστή παρουσιάστρια . Η Ελένη Πετρουλάκη,  λέει πως θέλει χρόνο να επανέλθει το σώμα μετά την εγκυμοσύνη. Εδώ που τα λέμε δεν είναι και εύκολο!
Μετά από όλα αυτά που έχει ακούσει η Σίσσυ Χρηστίδου, μάλλον πρέπει να αρχίσει γιόγκα για να… ηρεμήσει!
 -------------------------------------------------------------------
Παρόμοιο είναι το δημοσίευμα για άλλη παρουσιάστρια, αρετουσάριστες φωτογραφίες της οποίας κυκλοφορούν:
Ο χρόνος είναι αμείλικτος για όλους. Κάποιοι ωστόσο έχουν το γονίδιο και κρύβουν μια δεκαετία κάποιοι άλλοι κρύβονται επειδή έχουν ή βαθιά τσέπη ή καλό πλαστικό. Η Σοφία πάντα ήταν η κορμάρα, πάντα δεν έδειχνε στην τηλεόραση την ηλικία της, πάντα «μπεμπέκιζε». Ωστόσο η εικόνα δείχνει την πραγματικότητα. Το κορμί της είναι αγύμναστο και ο χρόνος έχει αφήσει τα σημάδια της. Λογικό αν αναλογιστεί κανείς ότι είναι και μάνα και δεν έχει κανέναν λόγο ούτε να δουλέψει πόσο μάλλον ν΄αθληθεί. Έχει αφήσει λίγο τον εαυτό της αλλά το κέφι της… ποτέ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου