Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

Ομορφιά: μια παγίδα με πιεστικές προσδοκίες

Η πίεση για την αψεγάδιαστη εξωτερική εμφάνιση δεν ασκείται μόνο στις γυναίκες του χώρου του θεάματος. Οι άντρες που έχουν κάνει το ξεκίνημά τους στο χώρο με εξαιρετική εξωτερική εμφάνιση συνήθως αντιμετωπίζουν μετά προσδοκίες διατήρησης της εικόνας τους. Ωστόσο το γήρας και οι αλλαγές στο σώμα, που είναι κάτι το ανθρώπινο, με το πέρασμα της ηλικίας και όχι μόνο, δεν γίνονται ποτέ αποδεκτά χωρίς τις σχετικές αντιδράσεις. Για παράδειγμα το παρακάτω άρθρο καυτηριάζει το γεγονός ότι ο ηθοποιός Τζουντ Λο έχει απώλεια μαλλιών και έχει αποκτήσει βάρος (η φωτογραφία βέβαια απεικονίζει έναν άνθρωπο με φυσιολογικά . Κάτι που όποιος έγραψε το άρθρο εύχεται να οφείλεται στην προετοιμασία του για έναν νέο ρόλο. Τότε μόνο συγχωρείται κάτι τέτοιο.

'Ενας από τους κινδύνους τελικά του ξεκινήματος της καριέρας σε αυτούς τους χώρους με "όπλο" την καλή εξωτερική εμφάνιση είναι ότι οι άνθρωποι που το κάνουν παγιδεύονται σε αυτή τη νόρμα και δημιουργούν στο κοινό τους προσδοκίες. Φυσικά αυτό τους επηρεάζει και στους ρόλους που τους αναθέτουν, που συχνά είναι περιορισμένης υποκριτικής ικανότητας και με μεγαλύτερη βαρύτητα στα προσόντα που αφορούν την ομορφιά τους...

Γνωρίσαμε τον Βρετανό ηθοποιό Jude Law σε ταινίες όπως το "Talented Mr.Ripley", ενώ στο "Alfie" του 2004 μας συστήθηκε ως γόης, για να ξεκινήσει την εκτόξευση του στην στρατόσφαιρα του Χόλιγουντ με ρόλους όπως αυτός του Watson στο "Sherlock Holmes".
Τα χρόνια όμως έχουν περάσει για τον άλλοτε εντυπωσιακό Jude.

Περιττά κιλά, λιγότερα μαλλιά...μήπως πρόκειται για κάποια μεταμόρφωση για τις ανάγκες κάποιας ταινίας...;
Μακάρι...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου