Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

"Τι ωραία, έχουν και οι διάσημες ψυχολογικά προβλήματα!"

Είναι αν μη τι άλλο για να σε βάζει σε σκέψεις. Η βιομηχανία της ποπ "δημοσιογραφίας" εξυψώνει σε βάθρα τους διάσημους και ταυτόχρονα ψάχνει με χαιρεκακία να τους εκθρονίσει. Πουλάει. Ακόμα και όταν ο εκθρονισμός γίνεται υποδεικνύοντας την πιο ανθρώπινη και ευαίσθηση πτυχή της ανθρώπινης ύπαρξης, το ψυχολογικό πρόβλημα. Το διαδικτυακό άρθρο που βρίσκεται εδώ παρουσιάζει μια σειρά από ξένες διάσημες και παρουσιάζει σίγουρα όχι με ευαισθησία μια σειρά από διάσημα πρόσωπα που έχουν νοσήσει ψυχικά. Η ασέβεια, η έλλειψη διακριτικότητας, ο ιλαρός τόνος γραφής και το κλίμα "ευχάριστης έκπληξης" είναι διάχυτα σε όλα τα κομμάτια του "ρεπορτάζ". Όσο κι αν η συγγραφέας του άρθρου προσπαθεί να τονίσει το μήνυμα "αφού αυτές τα ξεπέρασαν, μπορείς κι εσύ", το ύφος του άρθρου έχει περισσότερο το κλίμα χαράς, ανακούφισης, αφού αυτές οι διάσημες είναι ατελείς καθώς και διακωμώδησης των προβλημάτων τους. Ας δούμε κάποια αποσπάσματα:

"Δεν είναι λίγα τα διάσημα κορίτσια που έχουν υποφέρει από πολλά ψυχολογικά προβλήματα και όμως τα έχουν ξεπεράσει με το παραπάνω! Ρίξε μια ματιά στις σταρ που έχουν υποφέρει με τα ψυχολογικά τους. Είδες λοιπόν και αυτές κοινές θνητές είναι!

Όταν η Ντέμι Μουρ και ο Άστον Κούτσερ χώρισε τον Σεπτέμβριο που μας πέρασε κανείς δεν θα περίμενε ότι ολόκληρη Ντέμι θα κατέληξε σαν σκιά του εαυτού της μετά από αυτό! Φυσικά και αυτός ο χωρισμός της στοίχισε πάρα πολύ και κατέληξε με πόδια καλαμάκια και κλείστηκε για αποτοξίνωση λόγω εθισμού σε διάφορες ουσίες και διατροφικές διαταραχές! Τώρα όμως δείχνει να συνέρχεται σιγά-σιγά και φημολογείται ότι γυρίζει στη δουλειά! Άντε χρυσή μου και η ψυχοθεραπεία είναι ότι πρέπει! Εδώ 2 σε 1 με την Μέλανι Γκρίφιθ που η εξάρτηση της από το αλκοόλ και τις ουσίες την έχει ταλαιπωρήσει εδώ και χρόνια!

Η Γουανόνα Ράιντερ το 2001 έγινε πρώτο θέμα όταν την έπιασαν να κλέβει σε κατάστημα ρούχων στην 5th Avenue. Το κορίτσι όπως βγήκε αργότερα στην επιφάνεια πάλευε με την κατάθλιψη, και είχε κρίσεις πανικού και άγχους και πηγαινοερχότανε στα νοσοκομεία και τις κλινικές ενώ τώρα έχει αλλάξει τροπάριο αφού παίρνει τα φαρμακάκια της και έχει κάνει κάποιες απόπειρες για ταινίες!

Η Τέρι Χάτσερ διάσημη από τον ρόλο της στην σειρά «Νοικοκυρές σε απόγνωση» φαίνεται ότι ήταν η ίδια παιδί σε απόγνωση αφού την βίαζε για 2 χρόνια από τα 5 μέχρι τα 7 της χρόνια, ο 35 χρόνος θείος της αλλά εκείνη φοβόταν να μιλήσει. Όταν όμως μια κοπέλα που την βίαζε ο θείος της αυτοκτόνησε και εκείνος βρέθηκε να απολογείται στη δικαιοσύνη η Τέρι έσπασε τη σιωπή της και τώρα σίγουρα έχει φύγει από μέσα της αυτό το βάρος που όμως την φόρτωσε ψυχολογικά προβλήματα."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου