Κυριακή 11 Μαρτίου 2012

"Star secrets"-μην είσαι ο εαυτός σου, γίνε σαν τη σταρ!

Παρουσιάζει μεγάλο κοινωνιολογικό και ψυχολογικό ενδιαφέρον να παρατηρούμε τη θεματολογία που έχουν διάφορες στήλες με τον τίτλο "Γυναίκα". Συνήθως στην κατηγορία αυτή βρίσκουμε τα εξής θέματα που υποτίθεται ότι πρέπει να ενδιαφέρουν τις αναγνώστριες: showbiz/gossip (κοινώς κουτσομπολιό), διακόσμηση, παιδιά, διατροφή, δίαιτες, μόδα, συνταγές, ζώδια. Δεν πρόκειται καν για υπονοούμενο- θεωρείται το φυσιολογικό!

Εκτός από τα γενικότερα site, στα οποία υπάρχει η γυναικεία στήλη, στο ελληνικό διαδίκτυο βρίσκει κανείς και αποκλειστικά γυναικείους ιστότοπους με παρόμοια θεματολογία. Ένα από αυτά είναι και το tlife.gr, από το οποίο σήμερα θα ξεχωρίσουμε την επικίνδυνη κατηγορία "Star Secrets" που φιγουράρει στη στήλη Health and Fitness (υγεία και φυσική κατάσταση δηλαδή). 
Η κατηγορία αυτή αφορά ένα πολύ προσφιλές θέμα στο χώρο του γυναικείου τύπου και συμπληρώνει τις στήλες που ασχολούνται με τη ζωή των δημοφιλών ανθρώπων από το χώρο της βιομηχανίας της τηλεόρασης, του τραγουδιού, της μόδας (show business). Ενώ σε άλλα άρθρα έχει καλλιεργηθεί η λατρεία και ο θαυμασμός απέναντι σε συγκεκριμένα πρότυπα, παράλληλα γίνεται αυστηρότατη κριτική, όταν οι σταρ δεν ανταποκρίνονται στον πήχυ τελειότητας που επιβάλλεται από τέτοιοου είδους κείμενα. Η στήλη αυτή των μυστικών των σταρ έρχεται να ενθαρρύνει τις αναγνώστριες να μοιάσουν στις αγαπημένες τους σταρ. Να μη μοιάσουν στους εαυτούς τους αλλά σε καλογυαλισμένες διασημότητες-ψευδαισθήσεις τελειότητας. Να μεταμορφωθούν σε παζλ που έχει τους γλουτούς της Middleton, τη μέση της Minogue, την επιδερμίδα της Τάδε.....Πράγμα που θυμίζει μενού πλαστικού χειρούργου ή λίστα χαρακτηριστικών χαμηλής αυτοεκτίμησης σε ψυχοθεραπευτική άσκηση. 
Ας μην ξεχνάμε ότι τα δημοσιεύματα αυτά δρούνε όπως οι διαφημίσεις. Νομίζουμε ότι δεν ασκούνε επιρροή, αλλά τα μηνύματα περνούνε κατευθείαν σε ασυνείδητες γνωστικές διεργασίες και το μυαλό μας δεν προλαβαίνει να τα φιλτράρει με τη λογική.

Ενδεικτικά μπορούμε να δούμε δύο τίτλους:

Pippa Middleton! Τι γυμναστική κάνει; Τι τρώει; Μάθε τα fitness μυστικά της...

 Όλοι όσοι είδαμε τον πριγκηπικό γάμο σχολιάσαμε τα οπίσθιά της. Οι γυναίκες τα ζηλέψαμε. Πώς μπορούμε να τα αποκτήσουμε; Με ποια δίαιτα; Ποια γυμναστική; 

  

 

 Η Rihanna έκλεψε τις εντυπώσεις στα Grammy... Μάθε πως αδυνάτισε!

Η Rihanna είχε πάντα ωραίο σώμα. Τον τελευταίο καιρό όμως είχαμε παρατηρήσει ότι είχε πάρει λίγο. Στα Grammys όμως εμφανίστηκε θεά. Τι έκανε;

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου